Tour de Limboer 2021

Het evenement wat zondag 26 september 2021 voor de 2e keer heeft plaats gevonden; Een uitgekiende combinatie van een ontspannen rit van ongeveer 60km over mooie bosrijke fietspaden naar Opoeteren, een individuele tijdrit over bijna 3 km en een weer net zo gezellige en mooie route terug naar Luyksgestel.
Zouden we hiermee volstaan, dan doen we “L’equipe” onder de bezielende leiding van Gerrit Simons toch echt ernstig tekort; Met behulp van Tom Cornelissen was een professionele “Départ” ingericht en na een verkenningsrondje over de “route barée” begeleid door G, de ploegleider in  cabriolet, werden de deelnemers op volgorde van de opgestelde startlijst om de minuut losgelaten door de zoon van Teresa.
Vals plat omhoog over de “D1”. Een rustig landweggetje richting Alpe D’Huez (1100km). Wij draaiden iets eerder af om na ruim 6 min onder het spandoek van de “arrivée” over de streep te gaan.
Behalve dat de tijd tot op de seconde werd geregistreerd door Kees Das (hoofd wedstrijdleiding), werd het passeren van de eindstreep  nauwkeurig vastgelegd ahv een fotofinish door Ton, de vrouw van Tom, maar nu onder contract als persfotograaf bij Le Parisien.
In de aangrenzende VIP-tent wachtte vervolgens een uitgebreid buffet waar door de vermoeide deelnemers dankbaar gebruik van werd gemaakt. Nadat de energie weer enigszins was aangevuld, de vermoeidheid wat was gezakt, maar de spanning des te meer steeg, maakte de jury na rijp beraad de uitslag bekend;
Ietje van Veldhoven werd 1e in het damesklassement en bij de heren waren het resp. Kees Waale, Wil Bellemakers en Jan Rombouts die de originele trofeeën in ontvangst mochten nemen.
De huldiging werd compleet door het ontkurken van twee champagneflessen door Ietje en Kees die geestdriftig schuddend, de inhoud sportief deelden over de omstanders.
Met een groepsfoto en welverdiend applaus kwam een einde aan het evenement op locatie en werden de spieren losgereden tijdens de terugtocht. Een uniek evenement wat tot in detail was voorbereid en waar plezier en gezelligheid het doel waren en het wedstrijdelement een passend middel.
Hulde aan de organisatie voor deze bijzondere rit, die niet alleen een vaste plaats op de rittenkalender dubbel en dwars heeft verdiend, maar ook een veel groter aantal deelnemers zou verdienen!  
Nu waren er slechts 10 aanmeldingen wat een veelvoud had mogen zijn.
Beeldverslag wordt op de website geplaatst wat mogelijk uitnodigt tot een veel grotere deelname in 2022.

 
Tot zover het verslag van een enthousiaste deelnemer.
Scroll naar boven